מאת עו"ד איריס פרחי
הזמנה למשפט בתביעות קטנות:
אם נתבע לא קיבל את כתב התביעה – לא יתקיים דיון.
לאחר שכתב התביעה הוגש לבית המשפט לתביעות קטנות, בשלושה העתקים, הוא יישלח בדואר רשום על ידי המזכירות לנתבע.
כתב התביעה נשלח לנתבע במעטפה ירוקה יחד עם הזמנה למשפט ואישור מסירה לחתימתו. הנתבע מתבקש להגיש כתב הגנה בתוך 15 יום מיום המצאת כתב התביעה. אם המעטפה חזרה סגורה למזכירות בית המשפט, משמע שהנתבע לא קיבל את כתב התביעה.
האם בעל דין יכול למסור שתי כתובות למשלוח הזמנה למשפט?
לא.
בית המשפט לתביעות קטנות שולח את כתב התביעה פעם אחת לכתובת אחת ולא לשתי כתובות במקביל. מומלץ לבדוק את כתובת הנתבע לפני שמגישים כתב תביעה. אם הנתבע לא קיבל את כתב התביעה על התובע לבצע מסירה אישית. המזכירות אינה אמורה לאתר את הנתבע עבור התובע.
האם כשבעל דין מסר בטעות ובתום לב כתובת שגויה המזכירות תישלח שוב את כתב התביעה?
כן.
אם הזמנה למשפט נשלחה בדואר רשום והנתבע לא קיבל אותה, על התובע לבצע מסירה אישית. כשמבצעים מסירה אישית, יש לצלם מחדש את כתב התביעה והאסמכתאות הנלוות.
אולם אם המזכירות תשתכנע שהתובע מסר כתובת שגויה בתום לב כתב התביעה יישלח בשנית. על התובע לצלם כאמור, מחדש את כתב התביעה והמסמכים הנלווים.
האם ניתן מלכתחילה לבצע מסירה אישית במקום לשלוח את כתב התביעה באמצעות המזכירות בדואר רשום?
לא.
המזכירות שולחת את כתב התביעה בדואר רשום. אם כתב התביעה לא הגיע, על בעל הדין לבצע מסירה אישית. אם בעל הדין סבור שהנסיבות מחייבות מסירה אישית דחופה (הנתבע חמקמק), עליו להגיש בקשה. אם בית המשפט ישתכנע שהבקשה מוצדקת היא תתקבל. הבקשה אינה כרוכה בתשלום וההחלטה תינתן כעבור מספר ימים.
|